top of page
Erotikus fantáziák

Az erotikus fantáziák nem feltétlenül jelentik azt, hogy valami nincs rendben a kapcsolatunkban. Inkább arra utalhatnak, hogy kívánod a párodat, a szexet, és kifejezhetnek valamilyen változatosságra való törekvést is. Természetesen a szexuális fantáziák nemcsak a nemi vágyat fokozhatják, hanem azt is megmutatják, mi hiányzik szexuális életünkből.


A nőknek inkább szükségük van érzelmi háttérre a szexuális vágy felébredéséhez, a szexuális fantáziák beindulásához, mint a férfiaknak. A férfiak kevésbé tartják elsődlegesnek az intimitást és a szerelmet, mint a szexuális tevékenység előfeltételét, szemben a nőkkel. A szexuális fantázia egyrészt elősegíti a saját szexuális vágyaink mélyebb megismerését, feltárását, másrészt sokat javíthat a párkapcsolatokon, főleg, ha bizonyos álmokat, vágyakat a gyakorlatban is sikerül megvalósítani.


A fantáziálgatás abban is segíthet, hogy eljátszunk, begyakoroljunk olyan szerepeket, melyhez jelenleg még nincs elég önbizalmunk. Szükség lehet rá a nemi vágy, beteljesedés esetében, például férfiaknál a merevedés eléréséhez, míg a nőknél az orgazmus megéléséhez is.
Sokan bűntudatot éreznek, ha nem a partnerükről fantáziálnak, sőt azt gondolják, hogy ez már megcsalásnak számít. Ez főleg a nőkre jellemző, akik szégyellik bevallani szexuális vágyaikat, míg a férfiak többségének az erotikus fantáziálgatás nem jelent gondot.


A fantázia megosztása kétélű dolog, mely mindenképpen óvatosságot igényel. Vannak, akik örülnek, sőt izgatónak tartják, ha tudják, hogy párjuk miről fantáziál. Viszont még bizalomteli kapcsolatban is előfordulhat, hogy féltékenység alakulhat ki belőle.
Ha fantáziánkat megosztjuk párunkkal valószínűleg ő is ugyanezt teszi majd. A képzeletnek nincsenek határai, de mielőtt elmeséled legmerészebb fantáziáid, gondold át hogyan fog ez neki esni. Először érdemes olyan fantáziát megosztani a kedvesünkkel, amelyben ő szerepel. Pozitív fogadtatás esetén fokozatosan beavathatjuk mélyebb képzelgéseinkbe.


A női és a férfi erotikus fantáziái sokkal inkább függenek a személyiségtől, mint a nemtől, bizonyos eltérések azért megmutatkoznak. A férfiak esetében az erotikus fantáziák inkább általánosabbak, és ők a külső szemlélő szerepével azonosulnak. A nők konkrét személyekről fantáziálnak inkább, és gyakran magukat is beleképzelik a kitalált folyamatba.


Mindkét nemnél a leggyakoribb szexuális fantázia az aktuális partnerrel való szeretkezés, melyet az orális szex utáni vágy követ. Míg a férfiaknál ezeket a több partnerrel, elsősorban nőkkel való szeretkezés követi, a nőknél ezt a fantáziát egy idegennel, esetleg híres személlyel való szeretkezés előzi meg. A férfiaknál a leggyakoribb fantáziák között megjelenik még az erőszakosabb, vagy éppen a behódoló szex, míg a nők a romantikus, vagy extrém helyeken való szeretkezésre, illetve valamilyen tiltott dolog megvalósítása után vágyakoznak, mint például a prostitúció vagy a nyilvános vetkőzés.


Soha ne felejtsük el, hogy a fantáziáink csak a képzeletünkben léteznek. Ne csapjuk be magunkat, ne tegyünk úgy, mintha a képzeletünk valóság lenne. A valóságban neked kell megtalálnod azt a személyt, akivel szerelmeskedhetsz, és akár erotikus fantáziáidat is megvalósíthatod.

bottom of page